Uutiset


kesš 17, 2015

Kiviniemi keskeytti keulapaikalta Joensuun SM-rallissa


 

Kristian Kiviniemen ja Matti Kankaan kesäkauden avaus rallin SM-sarjassa näytti lupaavalta 13.6. ajetussa SM-Itärallissa. Joensuun kilpailu päättyi kuitenkin keskeytykseen luokan johdosta vikaan auton jousituksessa.

 

Kiviniemi Motorsportin valmistautuminen SM-sarjan kesäkauden avaukseen sujui Kaloppi rallin ulosajon jälkiä korjatessa, mutta ajamaankin oli päästy.

 

-Viikkoa ennen Itärallia ajettiin päivä testiä. Vaikka auton moottori on nyt hyvä, niin siihen iski sähkövika. Se saatiin toki säätöpenkissä kuntoon, joten auto oli kunnossa Joensuuhun, Kiviniemi sanaili ennen kilpailua.

 

Vauhti olikin jo talvelta tuttua. SM2-luokan kolmikko Joni Nikko, Kristian Kiviniemi ja Teemu Asunmaa taistelevat top kolmen kärjessä. Niin nytkin. Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen luokkaa johti Nikko. Kiviniemi oli toisena 13,7 sekuntia perässä. Seuraavalla EK:lla Nikko keskeytti ulosajoon ja areena oli Kiviniemen ja Asunmaan. Nelos ja viitos EK:n pohja-aika piti Kristianin ja Matin 6,5 sekunnin luokka johdossa Asunmaahan.

 

Liekö Joensuun vaativat ja vauhdikkaat tiet rasittaneet Mitsubishin takapyörän tuennan, kun se petti kuudennella EK:lla.

 

-Py√∂r√§ ei osunut mihink√§√§n. Joku korvake petti ja py√∂r√§ taittui alle. Harmi, ett√§ keskeytys sattui juuri t√§h√§n kohtaan. Hyvin l√§hti kisa liikkeelle. Nuotti ja auto toimi hienosti. Olihan ‚ÄĚilmavat‚ÄĚ tiet t√§√§ll√§. Kyll√§ loikittiin, Kiviniemi tilitti.

 

Teemu Asunmaan voitettua, on hän karussa SM-pisteissä, mutta hopeasta Kiviniemi ja Kangas vielä taistelevat Nikon kanssa kahdessa jäljellä olevassa osakilpailussa.

 

Seuraava SM-ralli ajetaan Turussa 28.-29.8.

 

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Toni Ollikainen

Yhteistyökumppanit