Uutiset


maalis 11, 2015

Kotikisasta kauden kolmas kolmostila sekä erikoiskokeen pohja-aika


Kiviniemen hyökkäys ei onnistunut Pohjanmaa rallissa

SM Pohjanmaa ralli päätti kolmen osakilpailun Ralli SM-sarjan talvikauden viime viikonvaihteen aikana. Seinäjoella ja Töysässä ajettu kilpailu ajettiin koko talven vallinneissa vaikeissa olosuhteissa. Järjestäjä joutui lyhentämään kahta ja perumaan kokonaan yhden erikoiskokeen juuri olosuhteiden vuoksi.

 

Kristian Kiviniemen ja Matti Kankaan kotikilpailu sujui kuten kaksi kauden aikaisempaakin. Kotiin tuotiin SM2-luokan pronssiset pytyt. Tosiasia on kuitenkin se, että pari on todella haastamassa edellä olevia Teemu Asunmaata ja Joni Nikkoa. Nyt eroa maalissa voittaja Asunmaahan oli 17,9 ja Nikkoon 9,2 sekuntia. Kiviniemi merkautti myös nimensä erikoiskoe pohja-ajan ajaneisiin, kun viidennelle erikoiskokeelle tuli kilpailun nopein aika.

 

Viikkoa ennen kilpailua käydyissä testeissä oli Mitsubishin etupään jousitukseen tehty muutos onnistunut. Luotto autoon oli palautunut.

- Lähdin kisaa tosi luottavaisena. Toki perjantaina pimeällä ajo sekä äkkinäiset sään muutokset toivat lisä haastetta. Perjantain kaksi erikoiskoetta olisi voinut tulla reteemminkin. Pito oli parempi kun monikaan osasi odottaa, Kiviniemi totesi. Pari jäi luokan kärjelle 9,4 sekuntia.

 

Lauantaina Töysään suunnannut reitti tarjosi enempi talvisia olosuhteita. Kolmas erikoiskoe oli liki 30-kilometrinen vaativa pätkä. Itse ajo siellä sujui Kristianilta suhteellisen hyvin, mutta oma virhe ”maksoi” mahdollisuuden ajaa luokan voitosta. He jäivät Asunmaan pohja-ajalle 11 sekuntia.

- Unohdin kytkeä lähdössä päälle voimansiirron lukot. Sitä ei saisi enää jatkossa tapahtua, Kiviniemi sätti itseään.

- Mutta itse ajamiseen ja autoon olin tyytyväinen. Tämä toi taas lisää itseluottamusta ja tästä on helpompi lähetä kesäkauteen, kun pisteitä on kaikista osakilpailuista, Kiviniemi ynnäsi kauden puolenvälin tilanteen.

 

Kiviniemi Motorsport on kolmen osakilpailun jälkeen SM2-luokan kolmantena 52,5 pisteellä. Teemu Asunmaalla on kasassa 77 ja Joni Nikolla 73,5 pistettä. Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala

Yhteistyökumppanit