Uutiset


kesš 18, 2018

Kiviniemi taisteli neljänneksi SM-Pohjanmaa rallissa


‚ÄĚTekeminen parani kilpailun aikana‚ÄĚ

Kristian Kiviniemen ja kartanlukija Matti Kankaan merkittävä panostus SM-Pohjanmaa ralliin toi hyvän tuloksen. Neljäs tila kovatasoisessa SM1-luokassa tarkoittaa kaksikon osaamista, kun alla on kilpailukykyinen auto. Eroa kilpailun voittaneeseen Teemu Asunmaahan jäi 32,5 sekuntia.

 

-Oikeaan suuntaan mentiin kilpailun aikana vauhdin suhteen. Skoda autona on niin hyvä, että siitä tulos ei jäänyt kiinni, Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Kiviniemi totesi.

 

-Toki omasta tekemisestä löytyi virheitä, jota monesti kovassa vauhdissa löytyy, Kiviniemi jatkoi.

-Erikoiskoe viisi oli ajollisesti huonoin. Oltiin monessa paikassa sivussa ihanne ajolinjasta.

 

Erityisesti siellä jarrutuspaikkojen hakeminen oli vaikeaa. Ero kärkeen on ajettavissa kiinni, kun saadaan tasaisuutta ajoon. Risteysajossa ja niiden jarrutuksissa ne erot tulee, Kiviniemi kuvaili. Kiviniemi oli kokonaisuuteen tyytyväinen ja haluaa ehdottomasti jatkoa ajaa Skoda Fabia R5-autolla.

 

-Hyvää palvelua Toni Gardemeisterin tiimiltä. Tehdään jatkossa kovasti töitä, että voisimme jatkaa SM-ralleissa kilpailu kykyisellä kalustolla, Kiviniemi totesi. Neste ralliin osallistuminen on Kiviniemellä työn alla. Lähiaikoina varmistuu asia, onko hän Suomen MM-rallissa mukana.

 

Teksti & kuvat: Vesa Rauhala

Yhteistyökumppanit