Uutiset


helmi 13, 2018

Kiviniemi panostaa SM-rallisprinttiin


 

Kristian Kiviniemen autourheilukausi 2018 on erilainen kuin menneinä vuosina. Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Kiviniemi nähdään rallisprint SM-sarjassa.

 

-Tälle kaudelle rallin SM-sarja kokonaisuudessaan jää väliin. Suoritan opiskelut loppuun ja ajan kuuden osakilpailun rallisprintin SM-sarjan Mitsubishilla. Kilpailut ovat ajallisesti ja taloudellisesti helpompia tässä kohtaan, Kiviniemi taustoittaa.

 

Rallisprintin SM-sarjaa ajetaan lumella, asfaltilla ja soralla. Kaksi kilpailua kullakin. Urakka alkoi viime sunnuntaina Laukaassa. Kilpailu ajettiin MM-rallista tutulla Ruuhimäen erikoiskokeella Lievestuoreella. Neljän kilometrin tie oli loisto kunnossa.

 

Kiviniemen haastajaksi samaan nelivetoisten ralliautoluokkaan tuli kaksi nykyaikaista Skodan R5-autoa sekä muutaman vuoden ikäisiä S2000-autoja. Kiviniemi taisteli luokassaan kolmanneksi. Eroa voittaja Tomi Tukiaiseen tuli 1,85 sekuntia ja edellä ollut Janne Eronen oli 0,67 sekuntia edellä.

 

-Tiesin, että R5-autojen kanssa tulee kiire, mutta periksi en antanut. Tein muutamia virheitä, jotka jäi harmittamaan. Mutta niitä voi aina tulla, kun kovasti yritetään, Kiviniemi tuumasi. Hän oli lajin erikoisautojen joukossa viidenneksi nopein nelivetokuljettaja.

 

-SM-mitali on tavoite, mutta jatkossa pitää mahdollisesti taktikoida luokan vaihdoksella, jos pistetilanne sitä vaatii, Kiviniemi suunnittelee.

 

-Tämä oli hyvä aloitus sarjalle ja mukavaa oli ajaa rallisprinttiä vaihteeksi, Kiviniemi tunnelmoi.

 

Kauden SM-kilpailut ajetaan Laukaan jälkeen seuraavasti: 10.3. Rovaniemi. 6.5. Vihti. 26.5. Kauhajoki. 15.9. Leppävirta. 13.10 Laihia.

 

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

Yhteistyökumppanit