Uutiset


syys 19, 2016

Kiviniemi ja Kangas voittoon Seinäjoki rallissa


 

Kristian Kiviniemi ja Matti Kangas kirjoittavat nimensä historiallisen kilpailun, Seinäjoki Rallin voittajiin. Vuosina 1968-72 tällä nimellä ajettu kilpailu, on jatkossa paremmin tunnettu Pohjanmaa Rallina.

 

Kuudennessa Seinäjoki rallissa oli yhdeksän erikoiskoetta. Perjantaina klo 17.00 alkaneessa kilpailussa ajettiin viisi erikoiskoetta Ilmajoen ja Ylistaron suunnalla. Sunnuntain erikoiskokeet kaasuteltiin Jalasjärven maisemissa.

 

Mitsubishi Lancer Evo 10-mallilla kisannut Kristian Kiviniemi poti jo perjantaina flunssan alkua. Ajaminen kuitenkin luonasi ja toisella erikoiskokeella saavutettu johto oli yö tauolla 7,4 sekuntia Joni Nikkoon. Nikko oli muutenkin hyvä mittari vauhtiin, vaikka Nikon Mitsubishi kuuluu SM-sarjassa SM2-luokkaan. Kiviniemen ajokki on SM1-luokassa. 

 

-Pimeässä ajaminen onnistui aika hyvin. Saimme autoon paremmat valot, kuin siinä oli viime SM:ssä. Aika liukasta oli ja illan sumukin vaikeutti näkemistä, ääni pihisten Kiviniemi aloitti sunnuntain rallailut.

 

Sunnuntain neljällä erikoiskokeella Joni Nikko oli yhdellä nopeampi, mutta muilla Kiviniemi ja Kangas kasvattivat johtoaan. Maalissa se oli 15,7 sekuntia Nikkoon.

 

-Saimme tästä hyvät kilometrit ensi viikonvaihteen SM-rallin Tampereelle. Autossa oli pieniä käyntihäiriöitä, mutta hyvinhän se lopulta tuli. Kautemme on ollut vaikea, joten voitto tuntuu oikein hienolta, Kristian jutteli kisan jälkeen.

 

Yhteistyökumppanit