Uutiset


loka 3, 2014

Kristian Kiviniemen SM-kausi 2014 päättyi keskeytykseen


Kristian Kiviniemen ja Matti Kankaan rallin SM-kausi päättyi Tampereen seudulla ajetussa Pirelli rallissa keskeytykseen jo toisella erikoiskokeella.

Pirelli rallissa kaasuteltiin yksi erikoiskoe perjantaina. Pengonpohjan pätkä on vaativa ja sitä se oli vielä enempi kun nyt ajettiin pimeällä. Kiviniemi ja Kangas kellotti avauspätkälle hyvän ajan. Pari jäi SM2-luokassa Juha Salon pohja-ajalle 1,4 sekuntia 14,6 kilometrillä.

Lauantai ei kuitenkaan paistanut Kiviniemelle, sillä kilpailun toisella erikoiskokeella liukas silta yllätti monen muun tapaan myös Kristianin.

- Sillan jälkeen oli heti ysikymppi risteys. Silta oli järkyttävän liukas ja menimme keula edellä vastapenkkaan. Autosta meni jäähdytin rikki ja jouduimme keskeyttämään, pettynyt Kiviniemi kuvaili tilannetta.

Kiviniemen ja Kankaan saldo SM-sarjassa on SM2-luokan viides tila samalla pistemäärällä neljänneksi sijoittuneen Teemu Asunmaan kanssa.

- Kausi opetti paljon ja ensi vuoteen on paremmat lähtökohdat, kun saimme jo tuntumaa tähän Mitsubishin Evo 10-malliin. Suuri Kiitos kaudesta kuuluu tietenkin Matille, kaikille yhteistyökumppaneille sekä huollon pojille, Kiviniemi kiittelee.

Kiviniemi ajaa vielä syksyn aikana yhden rallin Saksassa.

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Janne Pieviläinen

Yhteistyökumppanit