Uutiset


heinš 12, 2016

Kiviniemi ja Kangas mukaan Auto Glym-ralliinKristian Kiviniemen kisakalenteriin tuli uusi kilpailu, kun hän starttaa kartanlukijansa Matti Kankaan kanssa tulevana lauantaina Kangasalan maisemissa ajettavaan kansalliseen Auto Glym-ralliin.

 

Edellisessä SM-rallissa keskeytykseen johtanut moottorivika on korjattu.

-Se oli mekaaninen vika polttoaineen suuttimessa. Saimme asian kuntoon omalla porukalla. Koska kilometrit autolla ovat vähissä, päätimme lähteä ajamaan tätä kisaa. Siellä ajetaan SM ja Neste-rallista tuttuja erikoiskokeita, Kristian kertoo tilanteesta.

 

Kilpailussa ajavat my√∂s Hyundai¬†Motorsportin Hayden Paddon WRC-autolla. Ralliammattilaiset Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ovat mukana Skodan R5-autoilla. Numerolla viisi kilpailevan Kiviniemen eteen l√§hteen SM-sarjasta tuttu Jussi Vainionp√§√§ samalaisella Citro√ęnilla kuin Kristian.

 

-Siinähän on hyvät mittarit vauhtia mittamaan. Reissun tarkoitus on mitata meidän todellinen vauhti tällä autolla, Kiviniemi miettii ennen rallia.

 

Kristian esillä yhteistyökumppaneiden kanssa

Vaikka rallien suhteen on pieni tauko paikalla, niin Kristian tekee jatkuvasti työtä taustalla yhteistyökumppaneiden kanssa. Hän ja isä Ilkka ajoivat kotikylän kisassa Parkanon rallisprintissä etuautoina. Kristianin kyydissä oli yhteistyökumppaneiden edustajia. Viime lauantaina Kiviniemi ajoi parin kierroksen näytösajon täydelle katsomolle rallicrossin SM-osakilpailussa Honkajoella.

 

Auto Glym-ralli starttaa 16.7. klo 9.00 uuden Rallimuseon edustalta. Paikka sijaitsee osoitteessa Kustaa Kolmannen tie 75, Kangasala. Kilpailukeskus ja huoltoparkki sijaitsee Sappeessa osoitteessa Sappeenvuorentie 200 Pälkäne.

 

Auto Glym-kilpailun rallipaketit ovat myynnissä 14.-16.7. seuraavissa myyntipisteissä:

Fixus Kangasala, TB Huutijärvi Kangasala, Aapiskukko Pälkäne, Neste Länkipohja, Neste Orivesi, Huoltoparkki Sappee, Rallimuseo Mobilia, Rautia Kaukajärvi.

 

Kilpailun tulospalvelu toimii osoitteessa www.mut-palvelu.fi ja kohta Online Ralli.

 

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala

Yhteistyökumppanit