Uutiset


kesš 7, 2016

Rallin SM-sarja starttaa kesäkaudelle


Kiviniemi voitto mielessä soralle

Kristian Kiviniemi ja Matti Kangas lähtevät luottavaisena ja hyvin valmistautuneena ensi lauantain SM-ralliin Huittisen ja Sastamalan maisemiin. Kesäkauden avaavaan Enset SM-ralliin parilla on vain yksi tavoite.


-Voitto. Sarjassa meillä ei huonojen talvikisojen jälkeen ole mahdollisuuksia, joten ajetaan vain hyvistä osakilpailu sijoituksista, Kiviniemi lataa.


Tavoitteelle l√∂ytyy pohjaa hyvin onnistuneista testeist√§ Citro√ęn DS3 R5-autolla.


-Ollaan tehty muutoksia auton alustan geometriaan. Sain talvella tuntumaa autoon ja halusin kokeilla muutoksia, jotka nyt on tehty. Kahdessa eri testissä olemme ajaneet noin 100 kilometriä ja auto käyttäytyy mieluisasti. Kyllä tässä on oikein hyvä fiilis startata lauantaina. Rengasvalintakin on jo tehty. Uskon sen toimivan, oli kuuma tai kylmempi keli, Kristian toteaa.


Enset SM-rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, jotka ajetaan kaikki kertaalleen.


-Reitti on kaikille uusi, koska tuolla alueella ei ole pitkään aikaan ajettu SM-ralleja. Mielestäni ihan hyvä kokeilu ajaa erikoiskokeet vain kertaalleen, seinäjokelainen tuumaa.  

Kristian vieraili myös viime viikolla Enset SM-rallin VIP-tilaisuudessa Kiikoisten ABC-huoltoasemalla. Ralliin on tulossa myös Kiviniemi motorsportin omia VIP-vieraita.

 

Kiviniemi ja Kangas kilpailevat numerolla 44. Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.00. Online tulospalvelu sekä ralliradio toimivat ralli SM-sarjan sivuilla www.rallism.fi

 

Teksti & kuvat: Vesa Rauhala

Yhteistyökumppanit