Uutiset


helmi 29, 2016

Kiviniemi siirtyi Citroënin sarviin


Jarruongelma pilasi Mikkelin SM-rallin

Kristian Kiviniemi otti ison harppauksen ralliurallaan, kun hän ja kartanlukija Matti Kangas ajoivat perjantaina ja lauantaina Mikkelin SM-rallissa Citroën DS3 R5-autolla. Ensimmäinen koitos päättyi keskeytykseen jarrujen temppuillessa. 

Kristian oli ajanut edellisenä viikonvaihteena noin 200 km testiä. Niistä jäi hyvä fiilis. Muutokset alustaan olivat onnistuneita.

 

Mikkelissä kisattiin kahdeksan erikoiskokeen ja 110 EK-kilometrin verran. Olosuhteet olivat todella talviset ja Savon seudun tiet tunnetaan loistaviksi juurikin tien luonteiden vuoksi. Perjantaina oli ohjelmassa kaksi ja lauantaina kuusi erikoiskoetta.

 

Kiviniemi ja Kangas ajoivat perjantain ensimäisellä Mikkelin raviradalla ajetulla EK:lla SM1-luokan sijalle seitsemän. Toisella pätkällä pari oli viides.

 

-Ei ollut ongelmia, mutta isommalla tiellä aristelin, Kiviniemi totesi aloituksesta. Eroa luokan kärkeen oli 21,5 sekuntia.

 

Lauantai jatkui totutteluun uuteen ajokkiin. Kolmannella ja neljännellä EK:lla he olivat viides luokassaan. Ero kärkeen oli kasvanut 32,2 sekunttiin. Ennen taukoa ajetulla pätkällä he olivat seitsemäs. Ero kärkeen repsahti 25,1 sekunttiin. Ennen kolmea viimeistä ajettavaa erikoiskoetta ero SM1-luokan kärkeen oli minuutti ja 19 sekuntia.

 

Suuri ero kärkeen ei selittynyt pelkästään sillä, että auto oli uusi tuttavuus.

 

-Meillä oli aamusta asti takajarrujen kanssa ongelmia. Pääsylinteri valskaa. Luottoa niihin ei ollut, joka näkyi vauhdissa. Katsoimme parhaaksi keskeyttää kuudennen EK:n jälkeen. Ajamisesta ei vain tullut mitään, Kristian tuumasi vaikean päivän päätteeksi.

 

-Eipä tässä nyt saatu käsitystä meidän vauhdista tällä autolla, Kiviniemi lopetti.

 

Kauden kolmas osakilpailu ajetaan Nilsiässä 11.-12.3.

 

Teksti: Vesa Rauhala

 

Kuva: Pro Fotoklubi

Yhteistyökumppanit