Uutiset


syys 28, 2015

Tasainen kausi päättyi kolmostilaan - Kiviniemi ja Kangas kaasuttelivat SM-pronssille


 

Kristian Kiviniemen ja Matti Kankaan rallin SM-sarja päättyi lauantaina Tampereella ajetussa kilpailussa kolmanteen tilaan. Tämä tarkoittaa myös SM2-luokan SM-pronssia pohjalaisparille.

 

-Kauden tulos on sitä mitä meille kuuluu. Ihan voitto vauhtiin emme yltäneet, mutta vauhti oli selvästi parempaa ja tasaisempaa, kun viime kaudella. Monissa asioissa tapahtui kehitystä. Vähän oli matkassa myös epäonnea. Pystyttiin kuitenkin haastamaan Asunmaata ja Nikkoa yksittäisillä erikoiskokeilla. Ollaan lähellä kärkeä. Se luo uskoa ensi kauteen, Kiviniemi miettii kauden päätteeksi.

 

Tampereella hyvä aloitus

Tampereen seudulla ajettu Pirelli ralli alkoi perjantaina Kiviniemeltä ja Kankaalta hyvin. Kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen SM2-luokan sekä koko yleiskilpailun johto oli 0,6 sekuntia. Homma romahti kuitenkin lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Kiviniemi jäi pohja-ajasta 25,2 sekuntia.

 

-Meillä puuttui koneesta tehoa, eikä kuskikaan ollut täysin hereillä, Kiviniemi ynnäsi.

 

Kiviniemi pystyi ajamaan luokan toiseksi erikoiskokeella neljä, viisi ja kuusi, mutta seitsemännellä EK:lla eroa tuli 50 sekuntia.

 

-Mitsubishista hajosi viitosvaihde. Päätimme, että ei ehditä edes toiseksi tässä kisassa ja varmistimme pronssimitalin, Parkanon UA:ta edustava Kiviniemi perustelee päätöstään.

 

Maalissa siis kolmas tila. Eroa luokan voittaneeseen Joni Nikkoon tuli kaksi minuuttia ja 19 sekuntia. Toiseksi ajanut Teemu Asunmaa oli edellä 36,1 sekuntia.

 

 

Pirelli rallin tulokset luokka SM2:

1. Joni Nikko-Henri Arpiainen.

2. Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen +1.43,2.

3. Kristian Kiviniemi-Matti Kangas + 2.19,3.

4. Juha Pasanen-Jari Jaakkola +5.45,7.

 

SM-pisteet:

1.Teemu Asunmaa 112,0.

2. Joni Nikko 104,80.

3. Kristian Kiviniemi 63,8.

4. Kees Burger 47,5.

5. Juha Pasanen 37,00.

 

Tässä linkki in-car kuvaukseen SM Pirelli rallista: www.youtube.com/watch?v=1rNu_BbWMpg

 


Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Toni Ollikainen

Yhteistyökumppanit