Uutiset


elo 31, 2015

Turun kilpailussa keskeytys johtopaikalta


”Vauhti oli hyvää, ajovirhe vei mahdollisen voiton”

Kristian Kiviniemen ja Matti Kankaan Turun SM-ralli sujui loistavasti aina viidennen erikoiskokeen viimeiseen mutkaan. Tukeva johtoasema SM2-luokassa päättyi ajovirheen seurauksena keskeytykseen.

Perjantaina ajetun kahden erikoiskokeen jälkeen Kiviniemi oli ottanut räväkän alun ja johti luokkaa peräti 17,6 sekunnilla. Myös pimeällä ajetuilla erikoiskokeilla pari ajoi 8,4 ja 5,3 sekunnin luokkapohjat.

”Hyvin lähti käyntiin. Auto tuntuu tosi terävältä, Kiviniemi totesi luottavaisena.

Lauantai alkoi samoissa merkeissä. Aamun avauksessa tuli 3,9 sekunnin pohja-aika.

”Vähän varovaisesti tulin. Kaikki on muuten hyvin, mutta kiristetään hiukan vauhtia, Kristian huikkasi pätkän maalissa. Ero luokkaa SM-pisteissä johtopaikkaa pitäneeseen Teemu Asunmaahan oli jo 23 sekuntia. Hyvä kyyti jatkui myös rallin neljännellä EK:lla. Pohjat tuli 2,4 sekunnin turvin ja kärkipaikka oli turvallisessa 25,9 sekunnin erolla. Edessä olisi yksi EK ennen taukoa. Kaikki meni hyvin aina viimeiseen vauhdikkaaseen oikeaan mutkaan.
”Sellainen nopea oikea ja kopsahti aika kovasti oikea eturengas liittymän reunaan. Tukivarsi vääntyi, vetoakseli lähti paikaltaan. Vaikka huoltoon oli matkaa, niin olisimme voineet vielä sinne päästä, mutta öljypohjasta tuli öljyä, joten jatkaminen ei ollut mahdollista. Vauhti oli hyvää, ajovirhe vei mahdollisen voiton, Kristian harmitteli. Pari oli tässä vaiheessa myös koko yleiskilpailun kärjessä.

”Auto oli kyllä hyvä ajaa ja maitti oli päällä. Näitä rallissa voi sattua, kun kovaa mennään. Tähdätään Tampereen kisaan samalla tempolla, Parkanon UA:ta edustava Kiviniemi lopetti.

Teksti: Vesa Rauhala

Yhteistyökumppanit